Sagan om kaffemaskinen

Har jag nämt att i vårt lilla lilla hus, så fungerar aldrig apparater som de ska? Jag lovar er, det ligger någon slags förbannelse över marken det står på, för vad vi än köper, så tar det alltid väldigt lång tid innan saker fungerar som det ska. Oftast utan någon som helst normal förklaring till varför det inte fungerar.
Som min förra dator, där internet inte funkade på kanske ett år, det funkade i kanske en kvart, sedan pajjade det, och då var ändå datorn ny. Men sedan började det gå längre och längre tid mellan crasharna och tillslut kunde man vara inne i iallafall flera timmar. Och längre än så kunde jag inte, eller ville, vara inne i alla fall.
Sedan är det telefonerna, det har nu kommit någon konstig signal istället för det vanliga telefon-ring ringet som brukade vara förut. Också utan att någon i familjen gjort något med dem.
Och nu i förra veckan bestämde vi oss för att köpa en kaffemaskin, där man kan göra vanligt kaffe, men också espresso och cappuchino.
Igår testade jag om mama först espresso-funktionen, men det fungerade inte alls, ingen espresso kom och istället kom det ett ljud som av en elborr eller något liknande och kopparna som stod under kranen började hoppa och skaka. Så vi fick stänga av den.
Idag gjorde vi ett nytt försök, och det lyckades! Men jag förstår verkligen inte varför...
Först när vi satte på den kom ett pysande ljud och det började bubbla liksom innuti maskinen, även fast det inte kom något kaffe. Sedan började det rinna kaffe ur de två piporna, men det slutade aldrig! Det blev bara mer och mer espresso, så tillslut fick vi stänga av hela apparaten. Hela tiden lät maskinen som en el-motor.
Sedan skulle vi skumma mjölk, då började det låta ännu värre, det började dunka och det lät som den skulle explodera, men mjölken blev skummad! Vi vågade inte skumma så länge, och sen när vi slog av funktionen så ångade det ut stora vita moln under maskinen och i hela köket.
Men god cappochino blev det!
kram fråm moi

Kommentarer
Postat av: Emma

hmm,kan de va så att det spökar?? ha en mysig söndag!!=)

Postat av: Anita

läskigt :/ ha en bra dag ! :)

2007-12-16 @ 15:00:48
URL: http://anitaas.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback