stockholm-karlshamn


Lite fin musik med så här på kvällskvisten. Bilden är en länk, så klicka på den vettja. Men kvaliteten är fruktansvärd, så om jag var du skulle jag helt enkelt köpa/ladda ner deras ep Juno. Mixtapes&Cellmates förstås.
Puss och hej

lovdagar

Åå vad jag älskar lov altså.
Speciellt höstlov. För när man har höstlov kommer det alltid en dag som den hära.
Det är regnigt och blåsigt och kallt ute, vilket leder till att man tycker det är helt okej att bara sitta inne hela dagen.
Man hade lite planer men så sprack dom, vilket gör att man helt plötsligt har en himla massa tid över, som man då kan lägga på vad man vill! I mitt fall denna dag att ligga i sängen, läsa engelska deckare och dricka te med skorpor till.
Jag bara njuter
Ha en fin lovdag!

bilder från igår




hhhhhhej igen bloggis

JAG HAR HÖSTLOV OCH DET KÄNNS HELA JÄVLA FANTASTISKT!
Dagen började rätt tveksamt, men avslutades grymt bra.
   Drog till Debaser slussen för P3 Live Session. Fick stå ute och köa i iskylan i en timme och trodde lite att jag skulle dö, tills de började bjuda på muffins och varm choklad med grädde, ååå så gott.
   Sen blev vi insläppta och de var najs. Det var lite olika hiphop-artister och jag är väl inte mest känd för min smak för hiphop men jag menar, har man inget bättre för sig så kan man ju alltid prova något nytt. Till sist spelade Maskinen och alltså det var ju bara för bra! Typ. Frej Larsson är nog mest freakade människan on earth. Och det var inga våldtäktsmän där inte.
   Det hela avslutades med en fika på Café 60 och det sitter ju aldrig fel, speciellt inte på kvällen/natten. Där vill jag hänga resten av lovet!

Födelsedag

Så, då var födelsedagen över. Då var man sexton, för ska man vara petig så blev jag inte det förrens för en timme sedan.
Nu får jag, för att citera sara (som dessutom bakat otroligt mycket goda saker till mig denna dag, tack!!)

"Nu får du köpa öl i Danmark, köra bil i USA och säkert gifta dig i något land i världen."

Puss å kram Moa

glowing with you


Å!
http://blogg.svt.se/psl <-bästa bloggen!

ahhhhhhh cashflow

Saldo: 3 201,50 SEK

Jag har levt på typ existensminimum i hela oktober, men nu katjingade ÄNTLIGEN lönen in.
Aahhhhhhhh. Som den där alvedon-reklamen.

#####

Nu tycker jag det räcker med tandställning.
Den är bara som ett par alldeles för tajta jeans. Jag vill ta av dem vid dagens slut, och sätta på mig ett par randiga långkalsonger i stället.


Bildr

Ååå såg bilderna på dig och mig från oldtimes. Blev liksom melankolisk. Längtar tillbaks till B-hagen ibland...



the absolutely true diary of lisa

Ju mer som händer, desto mindre har man tid att skriva om det.

Mitt rum ser ut som ett rent helvete för att det enda jag hinner/orkar är att gå upp på morgonen, riva ut halva garderoben utan att lägga in kläderna igen, klä på mig min pappas kläder för att alla mina egna är så fula, gå till skolan, träna och komma hem och vara så slut att det enda jag orkar göra är att äta. Och nu kan jag inte det så bra längre heller, för tänk i dag FICK JAG TANDSTÄLLNING. Så nu vet ni det och behöver inte göra så big deal av det! Jag satsar på att försöka tycka att jag är en sån där som är charmig i tandställning! Och så tillät jag mig själv att tröstshoppa (substitut till att tröstäta - vilket inte funkar längre) en randig t-shirt på Myrorna och ett rouge på Make up Store.

I går tävlade jag i Truppligan Fristående, som ledde till en mycket oväntad Bronsmedalj. Uppträdandet gick inte pangbra, så halva laget drog hem när vi var klara. Sen gick det upp för oss att det bara var två lag som slog vår poäng. Alltså brons. Och det tackar man väl inte nej till, en helt vanlig onsdagkväll!

Jag är för trött för att gå och lägga mig, så jag bloggar i stället. Hööhööö
ähh fan nu får jag ta mig i kraget. puss och hej

p for polly


Natten innehöll inte så mycket sömn, men desto mer dans. Och det är ju aldrig fel.
(Julias bild!)

....




det var en gång en liiten lite moa, och en liiten liten lisa, och de bode i en liiten liten stuga, med en liiten liten katt, och en liiten liten pall.

dagboksblogg!!!


Hej dagboksbloggen :)
Nu sitter jag i skolan och bloggar lite. borde plugga matte men jag orkar verkligen inte det. Ska snart gå och äta luch, det är "lammbollar" i skolan idag och jag tycker det låter lite för suspekt för att ätas om jag ska vara ärlig. Gissar att det blir Burger King haha.
Sedan har jag matteprov, skitkul! Men sen slutar jag vid halv två så det är helt okej faktiskt. Tänkte vara en hurtbulle och sticka ut och springa efter skolan. (och bara därför att jag skriver det nu så kommer det inte hända...)

PUSS

tiiiisdag genom lisas ögon

Ännu en grå dag i detta jävliga sverige.
Men i morse sprang jag av en slump på självaste Berra 2 på tuben och det är ju alltid trevligt. När jag kom till skolan hade jag glömt min skåpnyckel hemma - osmidigt men ä vad gör det om hundra år. Vi hade en Franskalektion och fick tillbaka provet som gick finfint även fast jag hade typ sjuttioåtta fel. Och så träffade jag min bild-lärare Micke iklädd fullfjädrad hajk-mundering och frågade honom om vi inte skulle ha bild med honom i dag. Då blev han lite stressad och ba vaa Har ni bild i dag? Han skulle tydligen ut i skogen med treorna. Det här schemasystemet vi har på Globala är rätt struligt ibland...
Alltså slutade vi för dagen klockan 9.50.

Som sagt. Vi får inte så mycket gjort för tillfället...
Jag kirrade lite grejer till min utklädnad för kvällens event - INSPARKSFEST! Hoppas för allt i världen att det blir kul! Själv ska jag gå dit klädd som Polly-påse, då temat för kvällen är bokstaven P.

På vägen hem köpte jag gott (och dyrt) kaffe på Bönor&Blad. Because I'm worth it.

Ses sen kära vänner (vän? jag tror det bara är två pers som läser här, jag och moey haha!)

The diary blog a la moi

Hejsan svejsan dagboksbloggen! Eller snarare lisa, är det nån annan som läser?

idag har väl varit en helt okej dag. Var dock sjukt trött, har insett att jag inte kan somna på söndagskvällarna, vet inte varför...
Hade case (haha som att nån vet vad det är) på förmiddan, var chill. Åt sedan typ sju mandariner eftersom jag var så hungrig, sjukt gott!
På eftermiddagen hade jag först matte och sedan gympa. Hade världens chillaste lektion då, först lite kostlära (typ att kolhydrater fins i pasta...nothing new)  och sen var det avslappning och massage. Somnade då.
Gick hem, sov lite till. Lagade supergod wok till middag med massa currypasta i, som det ska vara!
Räknade mera matte och sen kollade jag på teve.
Herregud vad tråkigt detta inlägg blev.
vi kör en liten dagens då, som avslut.

Dagens...

...bästa: alla goa mandariner. och alla goa människor. och att det är inte så värst ansträngande i skolan i alla fall.
...sämsta: att jag inte har några kläder att ta på mig. idag hade jag en t-shirt jag brukar sova i iskolan. inte bra.
...cravings: avocadomacka. hade ingen avocado hemma imorse, blev därför lite besatt av det under dagen. bara för att jag hade planerat att äta det till frukost liksom. Men nu finns det! Tjhiihooo.

puss och snusk <3


Helgen+måndag, dagboksblogg continues

Hej. Jag har varit i Halmstad hela helgen och tävlat i gymnastik. Det gick otroligt bra med tanke på omständigheterna (6 skadade och ett fristående som blev klart för en vecka sedan), men blev ingen medalj denna gång. Dock inte långt ifrån, vi låg endast 0,05 poäng efter trean. Måste erkänna att det var mitt fel. Jag föll för första gången i mitt liv på en tävling på en volt jag kunnat i åratal. Himla onödigt. (när jag tänker efter tror jag att jag föll en gång för typ tre år sedan på en dubbelvolt utan skruv också)

Den här dagen har varit rätt pissig om jag ska vara ärlig. Kom för sent till skolan som var pretty much meningslös om man räknar bort mina fina klasskamrater. Vädret har gett ordet grått en ny innebörd och det är kallt och jävligt. Var hos tandläkaren för hundrasjuttionionde gången på kort tid eftersom min tand är avbruten. Det blev en kort visit men jag sörjer inte för det. Ska ju tillbaka på torsdag så jag hinner nog inte sakna det allt för mycket!

Jag har funderat på en massa smarta saker men de har jag förstås glömt bort redan.

Mitt projekt för kvällen är att packa upp och tvätta dräkter. Fy fan

Dagboksblogg from moey

Jahapp, nu trodde jag att vi skulle börja på måndag, jag är en sån virrpanna. Men jag börjar frånåme idag då istället :)

Idag vaknade jag vid tiotiden och kände mig sjuk. Jag fick någon konstig feber-släng igår kväll och fick massa feber och sprängande huvuvärk, och idag när jag vaknade var det altså inte borta. Gick upp ändå, drack en massa juice och kände mig lite piggare.
Förmiddagen har gått åt till att kurera mig (en massa gröt och te och förkylningsmedicin), och har även hunnit plugga lite. Har både jobbigt stort matteprov och en engelska/samhälls/historia redovisning nästa vecka, så det gäller att ligga i!
Dock blev väl pluggandet mer av det fajsbookaktiga typen. Önskar jag aldrig hade upptäckt den sidan. Vilken beroende det skapar!

Ska snart börja göra iordning mig os.v. Vid halv fem ska jag in till StorStaden och träffa lite människor, vi tänkte äta middag på nåt, för hoppningsvis billigt, place och sen ska vi faktiskt på teater! Haha det här liknar ju mamma 45+ blogg känner jag. Men men, jag har väl alltid varit lill-gammal.
Vi ska se något som heter "personakt" med Kristian Luuk (fick fribiljetter) blir nog roligt tror jag.
Återkommer med reccention och sånt.
Ha en underbar lördag!

Dagboksbloggen continues

Japppp ännu en strålande dag (för solen strålar ju alltid ovanför molnen eller?)

Även den här dagen hade jag gjort klart mitt arbete alldeles för fort, så jag fick sovmorgon till 10.40=najs. Mindre najs var att mamma hade bokat in vaccination klockan 8.15. Så det var bara att bita i det sura äpplet och stiga upp. Men det är ju alltid trevligt att ha ett par timmar för sig själv på morgonen, och dessutom är ju numera immun mot influensa, så jag klagar inte.

På svenskan hade vi boksamtal, vilket var examinationen för böckerna vi jobbat med de sista sju (?) veckorna. Läraren var inte ens med på samtalet, så det var ju rätt chill. Franskan var också slapp som sjutton. Varför känns det som att jag inte gör ett smack i skolan för? SLAPPA GLOBALAAAAAA jag är ju TTT på att plugga.

Up next är packa inför helgen, och sedan friståendeträning i Liljeholmen. Det är hårdkörning som gäller eftersom vi tävlar på lördag. Jag vet inte om jag är särskilt taggad men man kan ju alltid försöka bli...

Hej d-d-d-då

DAGEN LUNCH -RECENSION

Dagens varmrätt: hirs- och rödbetsbiffar med potatis och någon random sås.

omdöme: Smakade helt okej. Dock rätt trist och skolmatsvanligt. 3/5

Dagens soppa: Broccolisoppa. Riktigt krämig och väldigt i god. Dock blev den lite väl mäktig efter ett tag, så jag orkade inte så mycket. 2,5/5

Dagens salladsbuffé var dock riktigt god kvalitet på. Senaste dagarna har den varit lite vintertrist, eftersom man eftersträvar att bara servera närproducerad mat här på skolan. Men dagens var en frodig blandning och vi fick även hummus. Bonus på det! 4/5

Dagens timjanbröd var riktigt bra. Kanterna var riktigt frasiga och brödet var saftigt och smakrikt.
Dock har man ju blivit sjukt kräsen vad gäller bröd, så det blir ändå bara 3/5. Olivbrödet har lagt ribban högt. Hehe

femtonde oktober hittills

Japp. Om vi nu hade bestämt att vi skulle på blogga på detta viset ska det också bli så!

Jag har svenskalektion men jag var så duktig att jag gjorde klart mitt arbete igår. Vad jag inte visste då var att vi fick arbetstid i dag på lektionen, så nu sitter jag sysslolös. Perfekt för bloGGING.

I dag gick jag upp 6.57 trots att det kändes som mitt i natten. Jag drack lite kaffe och åt lite fil&müsli och hatade min garderob litegranna och satte på mig min gamla favorittröja och ett par trasiga jeans. Inte snyggt trasiga dårå, dom är egentligen kasserade, det var bara det att jag är så spytrött på alla mina andra kläder. Och så lyssnade jag på Huvudet i sanden med Familjen för nittiotredje gången. Typ.

Lagom till solen gick upp lämnade jag huset och satte mig på den knökfulla tunnelbanan. Steg av i Zinkensdamm och lyssnade den nittiofjärde (typ) gången på Huvudet i sanden.

Skoldagen började förstås med att logga in på Facebook, för jag måste ju se om det har hänt något spännande under natten. Sen var det lite historia där vi pratade om koloniseringen och slaveriet och triangelhandeln och HAR MAN HÖRT DET FÖRUT? Facebookade lite.

Sen var det sverre och vi repeterade förra lektionens skirvregler och HAR MAN HÖRT DET FÖRUT? Facebookade lite.
Och bloggar lite.

Om sex minuter är det lunch. Höjdpunkten här på Globala Gymnasiet.

Återkommer efter med en recension av dagens rätt.


Förslag!

 Okey, här kommer ett förslag från moey:

Hur skulle det vara om vi i en veckas tid bloggade som "vanliga" dagboksbloggare. Vi skriver vad vi har gjort under dagen, lägger upp lite bilder osv...
Detta ska vi altså bara göra som ett expriment, blir lite kul att läsa också när vi inte gå på samma skola längre.
Va säger du liz? Och vad säger ni andra?

PUSS

Stress

Varför kommer aldrig inspirationen när jag har tid för den?

Gdansk



Jag saknar den här trasiga staden litegrann.


Fast mest Café Csekoladownia

MRS VAN DER TRAMP

Monter
Rentrer
Sortir

Venir
Arriver
Naître
Descendre
Entre
Rester
Tomber
Retourner
Aller
Mourir
Partir

Ja visst är det så.

Antilla


Var på Kristian Antilla i torsdas då. Var sjukt mkt bättre än jag väntade mig!
Bäst var Smutser, Tio eller Vill ha dej.
Kan inte bestämma mig.



Superbien.

ps. Inte bild från spelingen, hade bara mobilen med mig och alla bilder blev typ svarta...

Mitt liv

Vill ni höra en historia om mitt liv just nu.

Plugg, plugg, plugg, mat, plugg, sova, vakna, plugg, plugg, plugg...

Okej, visst det där kanske var lite överdrivet. Men okej, jag ändrar mig;

Pluggångest, pluggångest, pluggångest, mat, pluggångest, sova, vakna, pluggångest, pluggångest...

Vill ni höra ett sjukt dilemma jag har?
När jag pluggar, får jag ångest över att jag inte gör något vettigare med mitt liv här på jorden.
När jag inte pluggar, får jag ångest över att jag inte lär mig nåt.

Jag älskar att jag är så djup.

Puss och kram honeybees