HEJJ

HEJHEJ!
Nu är vi på vårt omtalade konfimationsläger. Vi har väldans trevligt här, men det är tyvär bara 21 dagar kvar :(
Vi har just ätit tårta, och innan det har vi sovit i tält, blivit myggbitna, seglat optimist, diskuterat om gud finns eller inte.
Mycket djupt. Oc6h varit på disco med kollobarn (typ 10 år) OCH SKAKAT RUMPAN.

Hejdå hälsningar vässarö- /28

One day left...

Och inte ens det, för det är ju bara....well, inte ett dygn kvar. Igår natt fick jag panik över hela grejjen insåg att jag skulle vara borta tredubblet så längre som jag någonsin varit förut och att vad som helst ju kunde hända när jag var borta, huset kunde brinna ner, min katt kunde dö, serriösa översväningar som hotar vårt lilla hus om det ska börja regna massor nu....
Men, idag är hela den grejjen över, nu så känner jag bar aatt jag måste ta till vara på Dom Sista Timmarna, som om jag skulle åka med ett tefat upp i rymnden och inte komma hem igen ungefär, så överdriven är jag.

Men, jag har packat, om inte allt så i alla fall nästan, och jag chattade just med en annan lägerdeltagare, som inte verkade det minsta bekymmrad över att vi liksom ska vara på en jävla scoutö (inget emot scouter, dom är oftast väldigt söta, ni kan ju bara se på liz och moi så förstår ni) men ändå...och en vecka i tält, EN VECKA!
Jag har hittills aldrig lyckats sova en hel natt i ett tält, utan vaknar alltid ett flertal gånger över att jag
1: dragit upp dragkedjan till sovsäcken och fryser så jag skakar (tur min nya inte har dragkedja...)
2:rullat runt i hela tältet, väckt personer genom att ha knuffat bort dom från sin sovplatts och sedan lagt mej där istället.
3: helt enkelt trott att en stor björn ska komma och äta upp mej.

Men jag måste ändå erkänna, trotts min negativa ton, att jag längtar, längtar efter att få klara mej själv (eller nja...lisa är ju där, så det blir väl hon som står för klarningen) men som sagt, att vara utan föräldrar ett tag, att ha en jävla massa scoutpojkar att titta på, få massa nya kompisar som jag never ever skule ha träffat annars.


Och jussteja, vi ska ju konfimeras också, det är ju kankse också ett plus.

PUSS PUSS NU DRAR JAG CHIAO BYEBYE HASTALAVISTA plingplong

Backflash

Hårsnoddarna bara försvinner och försvinner, och när jag i dag försökte skramla ihop några till min lägerpackning kom jag att tänka på min gamla stora necessär som jag förvarade alla mina hårsaker i när jag var liten. Det var någon reklamgrej från TV4 som jag fick av min faster. Inte särskilt snygg men ypperligt praktisk.
Jag rotade i alla fall fram necessären ur min gamla låda och i hittar jag en gammal garnfläta på ett hårspänne. Den är lite sönder på ett ställe, trådarna sitter alldeles löst.
Jag kommer precis ihåg hur jag fick den. Det är fanimej ett av mina hemskaste minnen.
Jag hade jättelänge velat ha en sån där garnfläta i håret, man brukade få dom på kanarieöarna och andra ställen, där det fanns Bamseklubben och stora pooler.
Jag kommer ihåg att Moa hade en sån där fläta. Men problemet var att jag aldrig fick åka till kanarieöarna och i sverige gick dom visst inte att få tag i. Men sen kom Vattenfestivalen och jag fick nys om att där, där gick dom att få! Jag tjatade en hel del på min mamma om den där flätan. Och vips en dag kommer hon hem och säger att hon har något till mig. Jag blir förstås lika ivrig som jag alltid blir när min mamma säger att hon "har något" till mig.
Hon räcker en liten papperspåse till mig, och ur den fiskar jag upp en sån där garnfläta. Jättefin var den, blå och svart och lite silver. Men det var bara ett problem - Den satt på ett hårspänne. ETT JÄVLA HÅRSPÄNNE, DEN SKULLE JU SITTA FASTFLÄTAD I HÅRET! 
Jag blir fullständigt förkrossad, hur kunde man vara så korkad? Jag ville väl inte ha någon fjantig liten fejkfläta.
Jag slår lite på mamma och sliter lite i den förbannade fejkflätan, men samtidigt får jag förskräckligt dåligt samvete. Här hade hon gått och köpt en present till mig för att göra mig glad, för att jag ville ha en fläta i håret, och så blir jag bara förbannad på henne, hur skulle det kännas om jag var hon liksom?

Sedan dess har jag i alla fall lärt mig att låtsas tycka om värdelösa, fjantiga, fula presenter, men inuti är det ändå alltid samma känsla som bubblar upp i bröstet.
Lisa

About Harry.P

Jag kände liksom att jag behövde skriva ett inlägg tillängtat honom, nu när han är så "i ropet" som typ min farmor skulle säga. 

Harry Potter och fenixorden- filmen
Såg jag på premierdagen, precis som jag hade lovat mej själv att göra ända sedan jag gick ut ur biosalongen efter att ha sett fyran.
Jag har svårt att sätta betyg på den, för den varrierar liksom från en fyra till en tvåa.
För att börja med det dåliga; Den var ihoptryckt, hade ingen riktig röd tråd och jag tyckte inte regisören lyckades fånga känslan ifrån boken, visst, den var mörk och han var en tonårspojke på väg att bli man och blablabla.
Men var tog osäkerheten vägen? Jag har i och för sej bara sett filmen en gång nu, och inte hunnit ta in allt kanske (som det ofta blir första gången) men nej, det jag tycker är så stort i boken är inte bara aggretionerna, utan också smuttskastningen, Harry som blir mer och mer av en ensamvarg och ett tag till och med funderar på att rymma. Det, tycker jag dom missade.

Men, till the good stuff, jag måste börja med att säga att rollprestationerna som vanligt är ovanligt bra, Daniel Radcliffe är som vanligt superbra och supersnygg (speciellt när han hånglar med Cho...å herregud...) Rupert Grint är rolig och Emma Watson duktig (även om jag fortfarande tycker stylisterna har misslyckats lite med hennes hår...det ska ju vara som i första filmen!)
Och den riktigt hat-vänliga Dolores Umbridge och Luna "loony" Lovegood är superbra.

Så, jag gissar att det blir en trea någonstans, men vänta tills nästa film, det kommer att bli....WOW.OCh så till nästa del i Harry Potter hysterin just nu:
                      Den sista boken!

Den kommer ut vid tolvslaget, den sista, och avgörande boken i sjulogin (???) om Harry Potter. Kommer han dö eller är det Voldemort som till slut blir förrintad? Kommer GInny och Harry få ett lyckligt slut efter att allt detta är över eller blir det aldrig dom två igen? Kommer Hermione och Ron äntligen vara öppna med sina känslor istället för att gå och hångla med andra? Frågorna är många och svaren få, men vänta ni, rapport kommer!

//summerlove from moe

.

Okej, time for a update from moey.
Sommaren dis fr har varit...kort, det är det enda ordet jag kan komma på som sammanfattar allt, det har redan gått nästa nsex veckor (o herre gud) men det känns som ungefär en, jag har nte hunnit uträtta mycket, och ska jag vara ärlig känns det mest som om jag spenderat alla lediga dagar med att tänka (och skicka sms, herregud det var ingen snäll telefonräkning som kom igår....)
Men, nu är det bara tre dar kvar, eller typ två och en halv därför att jag har sovit bort halva denna dag, tills lägret.
The big happening of the year, vi har väntat, väntat, och väntat. Jag kan inte fatta att det är om bara är om ett litet fjutt-tag jag sitter på bussen dit.
Ska jag vara ärlig så skrämmer det mej lite, när vi kommer hem en månad senare är jag ledig typ två dar innan skolan börjar, och allt med det. Men, idag, ska jag absolut göra ingenting. Precis som alla andra dar.
Chiao.

ps. jag är lite nervös över min scoutskjorta (eller hur man nu stavar det) den har liksom inga märken alls, alla kommer tro jag är värsta blåbäret som inte fattar nån ting....ds.


SECOND HAND ÄR TILLBAKA I MITT HJÄRTA

När jag var i Västervik för ett tag sen hände en incident som gjorde att jag inte ville sätta min fot på en Second Hand-butik på en stund.
Men nu är jag i Halmstad och har besökt en alldeles fantastisk en! Tänk Beyond Retro med touch av loppis, och förnedrande låga priser.
Vad får du då? Jo jag tänker till och med berätta vilken det är, så snäll är jag, för jag misstänker att dom som läser här inte bor i Halmstad. Röda Korset!
Så kan du känna dig jävligt schysst efter också! (mina 40 kronor skulle räcka till en hel fleecefilt till små stackars fattiga barn!)

Haha. Glad sommar :)

Sommarrapport

Hej. Seriöst hade jag typ glömt bort att jag ägde (delägde) den här bloggen.
Jag kom nyss hem från två veckors seglats. Jag har inte suttit vid en dator på två veckor, fattar ni. Allvarligt, jag låg typ på kvällarna och längtade efter mina favoritbloggar. TVÅ VECKOR. Herre gud, jag skriver helt segt och fel hela tiden, har helt tappat takten i fingrarna. Vadå beroende?
Denna seglats har det varit nästan konstant mulet+regn. Jag har besökt Trosa, Visby och Västervik, plus lite små öar i östergötlands skärgård. Jag har inte blivit brun, vilket är ungefär höjdpunkten med att segla, det är ju rena solariet.

Jag har nu avverkat en hel del av sommarlovet, jag har faktiskt ingen aning om hur mycket, jag blir helt borta på sommarlovet. Men jag tror att det är måndag i dag i alla fall. Gissar. Om exakt två veckor åker jag på konfirmationsläger med käraste moey i fyra veckor. Att jag kommer vara helt utan dator i de fyra veckorna vill jag inte ens tänka på. (Dock kan jag surfa på mobilen?)
Jag har även en hel massa att klara av innan dess. Detta ska göras:

-Köpa en kjol att ha på konfirmation
-Köpa nytt regnställ
-Köpa en lämplig mp3spelare (?)
-(vill) köpa lite annat smått och gott så som en virkad basker som jag aldrig hittar, en lite väska, typ second hand (hittade en asbra second hand-affär i västervik, och även den perfekta väskan. för 30 kronor. den hade dock redan någon beslagtagit. men det är en annan historia). sen är det även lite mardrömsshopping på schemat (bh)
-Åka till landet
-Åka till halmstad
-Åka till skåne
-Åka hem igen och packa. Packa för fyra veckor å herre

Vid närmare eftertanke måste jag ha avverkat fyra veckor eftersom det är sex kvar.

Hejdå Lisa