Sommar och om att sy kläder

Herre gud, det var inte igår man skrev! Det börjar nästan bli sommar nu, tretton dagar kvar till sommarlovet men herre gud det har inte mitt huvud fattat än. Tretton dagar tills jag går ut åttonde klass på björkhagens skola.

Just nu känner jag ett mäkta starkt sug efter att sy en klänning som jag har ritat av mönster till. Problemet är att det inte går att sy utan tyg, och jag har ännu inte hittat det perfekta tyget. Det ska vara ljust somrigt småblommigt, lite ljusrosa, lite ljusgrönt, lite lite brunt. Spets på fickorna. Underbart. Om nån någon gång ser ett sånt här typ, ring mig på momangen.

Mina idéer/visioner har en dendens att oftast vara väldigt väldigt bestämda, in i minsta detalj. Problemet är att det är i princip omöjligt att då hitta exempelvis det perfekta tyget. Jag tror jag får börja trycka upp tyger själv helt enkelt.
Jag har i alla fall handlat lite svart tyg som jag tänkte sy en superenkel kjol av, men just när hon i affären hade klippt av det insåg jag att jag inte alls vet om det blir snyggt, men jag kan ju alltid hoppas....:S

Andra saker jag känner ett starkt sug efter är fortfarande skinnväskan och baskern, men även en midjehög gullegullkjol, eventuellt av ett randigt tyg jag såg på panduro, och ett par hysteriska gummistövlar.

Nu tänkte jag försöka gå ut och springa, fast jag vill inte och jag orkar inte. Det brukar var svårt att få det att fungera då...


Lisa

Herregud jag är glad igen

Jag är glad igen!
Glad glad glad, normalt, vanligt, moa-glad.
Jag har inte varit det på länge, varrierande anledningar, men nu, livet går framåt igen! Och snart är det sommar och sol och bad och jag slipper denna förort och allt är frid och fröjd. Okej, en lista,
 
                                                    fem saker som gör mej glad: 


                           ATT JAG HAR HITTAT VÄRLDENS SNYGGASTE KLÄNNING PÅ INDISKA 

 
              ATT SNART SLÅR SYRENERNA UT OCH INGET SLÅ DET, SYRENER ÄR NOG MIN FAVORITBLOMMA

    ATT JAG HAR SLUTAT BIKINI-ÅNGESTA OCH TÄNKER FANIMEJ INTE TÄNKA ATT JAG SER FET ELLER BLEK UT 
                                            I  NÅGON ÄNDA BIKINI JAG PROVAR PÅ I ÅR. 


               ATT I MORGON HAR VI RUGGBY PÅ GYMPAN OCH DÅ SKA JA RUGGBYA (hur böjr man det egetligen)                                                                     ALLT VAR JAG ORKAR
                                    (klockan åtta på morgonen i och för sej, men i alla fall, jag är intre depressed, jag är GLAD) 

                    
                                                              SNART ÄR DET SOMMAR HOHOH


I have to say I'm sorry

Ja, för på sista tiden har jag inte varit annat än en urusel bloggare. Men, jag ska berätta varför.
För att, dom senaste veckorna har En sak snurrat i mitt huvuvd, skolan.
det är sorgligt, men ofrånkommligt, jag har mentlat befunnit mej i skolan hela tiden.
Orsaken: alla dessa förbannade läxor.
Och jag vet att det ine hjälper att svära över dom, vara arga på dom, vara arga på lärarna, vara arg på sin egen lathet.
det ända man kan göra är att, just det, göra dom.
Och det har jag gjort, fösökt att göra i alla fall, och jag säger inte, att det är därför jag inte haft tid att blogga, men, jag har inte haft något att blogga om, därför att jag är säker på att ni inte är itreserade av pluggscheman eller till vilken dag min matteläxa är.
Men i alla fall. Där är förklaringen,
dry your eyes and move on biatches

//MOE