Mellis-tips

Här ska ni få ett grymt mellisrecept!

Ta en skiva saltåkvarns solrosbröd (går förstås med något annat också) och bred på rikligt med hallonsylt och keso.
Visst låter det lite kletigt? Men det är gott jag svär.

Slängkyssar från Lisa

Uppdate

ar inte varit så väldigt aktiv på sista tiden känner jag . Jag vet inte, det finns olika orsaker till det, skolan, non insperation, ännu mer plugg och en förkylning som gör en väldigt, väldigt trött.
Men jag lovar, ändring! Jag tror jag blivit bloggberoende, faktiskt, det är lite komiskt. I början fick jag kämpa för att hitta något att skriva (haha se bara i arkivet så kan ni se att mina inlägg då till och med var fattiga än vad detta är..)

Dagen har varit najs. Inte så många lektioner, och solen tittade fram! Jag blev så glad, jag blir barnsligt glad av sol.
Berra nr. duex, kommer du ihåg när du sa att din pappa hade sagt att man fick vitaminer av solen. Så vi stod på april-skenet och gapade rakt upp mot himmlen för att vittaminerna skulle komma ner i våra magar haha.

Puss!

//moey

O yes

Fett najs att jag har skrivit mitt tal jag förväntas hålla på engelskan i morgon 8.10.sicko

Idag är jag sjuk sjuk sjuk.
Snorar och hostar och nyser, och mitt huvud börjar värka om jag inte ligger ner, mycket problematiskt nu med alla läxor...jaja, kanske de försvinner.
Den ända bra grejjen med att vara såhär sjuk är att man hinner tänka. Jag tycker det känns som om man aldrig hinner det nu för tiden, eller, i alla fall så hinner man inte tänka på helt trivala saker.
Nu kanske jag feberyrar eller något, men jag hoppas ni förstår vad jag menar.

Nu önskas:

Sex and the city- the shoebox, och lite het och stark nudelsoppa...


Chiao!
Moe

jag är arg

Jag är ritkigt jävla pissed off på skolan. De med alla sina läxor och prov och jag vet inte vad gör mig galen.
Jag sover inte, för jag pluggar. Men jag pluggar inte, för jag är så trött att allt jag vill göra är att somna.
Och snart kommer min natur att uppfinna hur jag kan sova ståendes så jag kan ta tiominuters-napar mellan de olika långa lektionerna,
Och när ska jag hinna leva?

sömniga kramar moeyy

drömmerier

Jag älskar att drömma. Har alltid gjort, kommer säkert alltid att göra.
När jag satt på musiken idag och lyssnade så började jag drömma, gardinerna var fråndragna och ute var himmlen alldeles blå och molntussig, precis som en varm sommardag.
Och jag drömde att fina änglavingar växte ut genom min jeansklänning med nivet, riktiga vita fjädrar, och sen skulle jag flyga ut genom fönstret och ute var det sommar och sol och varmt och jag flyger och flyger och snurrar i luften och skrattar beskymmerslöst.

Och detta gör jag jämt, och skulle jag kunna måla som det ser ut i mitt huvud skulle jag rita av alla mina drömmerier och skulle jag kunna skriva riktigt vacker musik så skulle jag skriva låtar som passade mina påhitt.

Men allt jag gör är att drömma. Och kanske passar mina fånerier allra bäst där i tankarna.

Nu har jag varit riktigt djup.

puss och gonatt

//moa

image121


gräddtårta

Här är en klänning man skulle se ut som en bakelse i. Jag brukar inte känna mig så bakelse-aktig men jag kan gissa att det är en härlig känsla.

kraam

image119

from Betsey Johnson <3


Berra åker skridskorÄnnu ett efterlängtat videoinlägg, enjoy!

Jag blir rörd.

g vet inte vad det har varit medmig nu på sista tiden, men jag har upptäckt att jag blir rörd av allt.
Jag blir barnsligt rar av att få en fin komplimang för min klänning av flisofix och jag börjar storgråta av att se Dagboken, som jag sett fem gånger redan, och jag blir tillochmed skakad av bröllopsprogram där bruden börjar gråta när hon berättar hur hennes blivande make friade, då börjar jag också gråta för att så fin kärlek finns.

Men jag gråter inte egetligen för att jag är ledsen. Utan för att jag är precis tvärtom.
Lycklig.

pussar mooa

Modellen@Södra Latin

image118
Tänk jag tyckte att jag kände igen den där tjejen på Södra Latin

BLÄCK

Å herre gud nu fick jag plötsligt ett helt obeskrivligt sug efter sånadär bläcktuschpennor som bara Josefine fick använda när vi i lågstadiet, men om man var riktigt riktigt duktig kunde man få låna dom till att fylla i rubriken eller så. De var så mjuka och bekväma att skriva med och klara i färgerna, och det var lite vuxet sådär att få skriva med bläck för vi fick alltid bara använda träpennor.
Jag kommer ihåg att Moa fick ett helt kit med sånadär pennor. Jag hade bara en tyvär. En svart en. Den använde jag tills den blev helt torr och gnisslade när jag försökte skriva.

tjingtjong

Hejhej. Sitter i skolan och blir galen på vår efterblivna teknik här. Herregud det går ju inte ens att ta  ner ett word-dokument längre, dom här datorerna är typ windows 95 och jag spyr snart på dom. Allt går fel idag.
Men men, det är fredag, det är väl enda pluset, och i helgen ska jag sova. Groteskt mycket. Hela tiden hela tiden.

kraam / moe


krönikeskit

Idag skulle vi skriva krönikor.
Det gick sämre än sämst.
Jag menar, det var inte skrivarglädjen det var fel på, det vara bara det att krönikan...blev så totaly fel.
Jag vet inte, jag brukar alltid kunna justera orden och meningarna så att det i alla fall nästan blir vad jag vill få det till, speciellt med en så pass öppen text som en krönika.
men herre jesus.
Det låste sig totalt, och jag tyckte att absolut allt var supercrap och allt blev formellt tråkigt och det lät som en uppsatts som skulle lämnas in i typ småskolan i Örsköldsvik  för sisådär sjuttiofem år sedan och skribenten hade försökt så till sitt yttersta att låta äldre än sina blått åtta år.
Jag döööör. Detta kommer ge mig sån otrolig ångest. Svenska ger mig ångest. Får jag inte MVG i slutbetyg i svenska, och det är ju svårt att få när det kommer stå ICKE GODKÄNNT! på NT, så fan kommer jag reta mig på det livet ut. Jag bara vet det.
Så shit vad jag måste skärpa mig imorrn.
Då ska jag skriva en helt ny krönika, om ett helt nytt ämne, på ett helt nytt sätt. Ibland är det helt enkelt bättre att börja om från scratch.

ångestladdade kyssar from miss Moe


DILEMMADILEMMADILEMMADILEMMADILEMMA DILL-EMMA?

Alternativ 1: Estet musik................................(+ naturkunskap B + matte C + språk)

Alternativ 2: Sam-bild&kommunikation......(+ naturkunskap B + matte C + musik)

Alternativ 3: Sam-kultur/media/något......... (+ matte C + foto + musik)


Att ha kul, eller att ha tråkigt? Det är frågan!?!?!?!?!?!????????????????????????GYMNASIEVALET MAKES ME TOTALLY CRAZY

40tals klänningar

JAg känner att 40-tals klänningar borde passa min figur ganska bra. De är ganska lösa runt höfterna och låren men smiter åt i midjan. Och nu låter jag som en jävla syfröken men skitsamma.
Jag tror jag ska leta mig till en som passar i sommar, snoka runt lite i affärerna. 
image117

alla tre från Topshop.com

puuus/moe


filmeri

Jag tror vi ska börja filma mera, filma oftare och bättre. Filma fester och galna saker.
Fan vad jag önskat att vi hade filmat alla knäppa skådespel vi hade i vår barndom (och även som vi har i vår ungdom, även om vi inte riktigt vill erkänna det) Och så kunde vi se på dem och skratta.
Så nu blir det filmtajm!
Dessutom lis, kommer ud ihåg flasking? Flaskrejjsen vi hade en vinterdag med din familj. Det filmade vi. Vart är filmen? Leta!

PUSS/moa

Klänningsdilemmat

image116

Något åt det här hållet vill jag ha på balen!

Ekipering

image115
Köpte nya jeans i dag. Dom sitter tajtare än ett ålskinn. Fast man ser inte så bra på bilden. Dock ser man väldigt bra hur stökigt mitt rum är.
Det rosa tygstycket fann jag på monki för ett par dagar sen för en 50-lapp. Köpte den endast för den mysiga kvaliten.

Helg för sjutton gubbar!

cloustrofobica

Okej, jag får klaustrofobi av min hals.
Detta är ytterst läskigt, jag vet inte vad som har hänt, men vad jag vet är att det verkligen känns som om mina luftvägar är helt igentäppta av någonslags..tja, någonting tilltäppande.

Det är liksom i mitt huvud att luften och syret inte når från min näsa och mun till mina lungor, även om jag faktiskt kan andas precis som vanligt.
Jag kommer inte kunna sova inatt, för det ända jag kommer kunna tänka på att detta något i min hals kan svullna ännu mer och boom! så får jag ingen luft.
Och andas bör man annars dör man.
Därför kommer jag få en extremt låång natt.

pussar, eller kramar kanske, ni vill nog inte ha pussar från mig just nu, från mooa

Jävla Moderat v2

Fast de gav mig ett ämne att skriva krönika om i alla fall, puss :D

Jävla Moderat

Jag tycker så himla mycket om vår älskade regering, de är ju så söta och fina. synd bara att de har glömt bort att ta bra beslut, men men, man kan ju inte vara bra på allt :D

TJOHO EN SKATTESÄNKNING PÅ 0,2% ÄR JU LYCKAN I LIVET! På det tjänar vi absolut ihop de flera hundra kronor mer de har lagt på på sl-kort och kulturskoleavgifter! Så får vi ju välja själva vad vi vill spendera våra pengar på! Till exempel kan vi ju betala flera tusen för en privatlärare i gitarr så att vi slipper betala skatt för de kommunala! Det är så underbart med ekonomisk frihet! Puss på er moderater </////////////3

Här kommer solenSånt här gör mig alldeles varm och gosig i hjärtat

Bildizz

Någon mer än jag som inte kommer in på min bilddagbok? (trots att jag har bytt lösenord och hela baletten)

sommaren tjugohundraåtta

JAg känner, att en av dom bra sakerna med att man bara blir äldre och äldre, är att loven faktiskt blir bättre. Jag menar, förra sommaren med konfan och allt var nog min roligaste sommar ever. Och den 2008 ska såklart bli ännu bättre!
Jag tänker mig långa grillaftnar i kvällssol på altanen, med kompisar, inte päron, och midnattsdopp och ligga i gräset , blunda och lyssna på musik och läsa massor med najsa böcker.

Och då måste man ju såklart vara fin utanpå också, eller hur?
Jag vill ha en romantisk sommar i år, därför tänker jag också ha på mig kläder som inspererar mig till det!
Och andra också, för den delen....

image114


toppen och kjolen är från Topshop.com, hjärtväskan från Luella (tror jag..) oc skorna, med superfin snörning där fram, kanske man inte ser på bilden, från Asos.com

pussar from moi

pas de rubrik

Nej jag orkar inte träna tolv timmar i veckan

januari, april?

Vädergudarna kan inte längre skillja på årstiderna. För tjugo år sedan var det väl snö, kyla och rimfrost som var ledorden för januari? I år är det barmark, fuktig luft och aprilsol.
Och jag måste erkänna att på min egoistiska nivå, så gillar jag det.
Även om det väl är en förbjuden sak att säga i dessa dagar.
puss!
/m


Den stora lättnaden

Jag måste nästan säga att det är värt att tappa bort saker bara för lyckan när de återfinns.
Jag höll på att börja gråta av lättnad i dag när jag till slut hittade mitt bortslarvade guldhjärta (efter tredje genomletningen av samma fack i min väska, vaddå stressad?).

Nu kommer jag vara glad hela kvällen

FILMTIME

Dessa filmer känner jag ett stort behov av att se nu. (utan inbördes ordning)
  • Control
  • Du levande
  • Darling
  • Paris, je t'aime (jag är så mycket för franska filmer just nu)
  • Amelie från Montmartre (hundra år sen sist!)
  • Linas Kvällsbok (herre gud, jag har fortfarande inte sett den, älskar böckerna så...)

Massa fler, jag är så efterbliven vad gäller film eftersom jag tittade så lite för typ ett-två år sedan, men dessa var de som kom upp i huvudet just nu.

Simone de Beauvoir

image113

Åh
Simone

Min vän Calvin

Min vän Calvin, är den enda som förstår att man inte är fet och har ryggskott för att man råkar ha ett par c-kupor.
Vi förstår varandra, jag och Calvin.

Synd bara att han tar så bra betalt.

mignon

Mitt nya, internationella (franska) namn är Mignon.
Vill ni ha min uppmärksamhet får ni från och nu säga det istället!

PUSS!

/Mignon

Edit Piaf

Vilken röst. Vilken inlevese. Vilken person.
J'adore.

image112


grosses bises/ moi

Paris je t'aime


Just nu, känner jag för Paris.
Såg la vie en rose igår (om edit piaff) och blev ännu mer sugen. jag vill åka dit, dricka rödvin klockan sent på natten och leva ut alla mina drömmar.
Jag vill ha en vindsvåning, eller, hälsa på i en i alla fall, sitta i fönstret och röka långa cigaretter. JAg röker inte annars, men i Paris är det okej. I Paris röker alla.
Och dansa dansa dansa överallt, på gator, torg och klubbar. Till techno hoppa runt och vara i extas.
Och sedan gå hem till sin vidsvåning, sova och nästa dag sitta i en park hela dagen, mata fåglar, doppa tårna i fontänen, läsa en bra bok.
Komma bort från allt grått.

Tack för mig.

image110

and then there were 2000 and 8

Så, nu var det 2008 alltså. Ett helt nytt år. ett tomt blad att fylla. Ett frågetecken ännu...ja, ni fattar,
det är ju ändå nåt speceillt med nya år. En ny chans liksom, till vad vet jag inte riktigt än.

Jo, lite vet jag, eller, jag vet vad jag vill ha mer av 2008, och mindre av också för den delen.
Jag vill ha mer händelser, äventyr, nya grejjer. Och det kommer dfet ju att bli, det räknar jag blint med, summer 2008 kommer jag deffinitivt inte spendera på landet med päronen, det såtr redan klart för mig.
Och efter sommaren är det ju gymnasium, nytt, konstigt, men kul.
Eller, just nu är jag älrigt talat ganska rädd för att bryta upp, men jävligt skönt ska det bli.
Efter Björkagens skola i tio år (fatta, tio, det är liksom ett decenium...det är så sjukt).
Och dessutom kommer det säkert en massa, massa mera saker, för det gör det ju alltid, eller hur?
Men nu, Gott nytt år!

pussar mooa