Moe n' Lizes frågestund


Så, under lovet ska båda berrorna iväg till olika delar av världen och kommer inte hem förrens nästa söndag, altså om en vecka och lite mera. Då bloggandet då kanske kommer att bli lite dåligt då så kommer vi att kompensera alla våra trogna läsare som nu inte vet vad de ska ta sig till när de inte har berras att läsa och uppdatera sig med,
med att ha en frågestund!
Ni får fråga precis vad ni vill, och jag lovar att vi kommer att svara så ärligt som det bara går. Så passa på att fråga!
Fråga alla knäppa saker som inte har någon mening alls eller alla riktigt intima och avslöjjande saker du inte vågat fråga oss innan!
Så klicka lite på tangeterna nu och få fram något lagom rubbat för oss att svara på.

Kramar och pussar på er alla!

To Teneriffe my friend

Så, imorgon flyger jag iväg. Till solen, eller, nästan solen. Till Teneriffa där det borde vara sol och badväder men tydligen inte är det.
Fast jag bryr mig inte sådär jättemycket faktiskt, det känns som om jag skulle kunna åka till Grönland just nu- bara för att byta miljö från den här gråa, och nu snöiga platts på jorden.
Och förra våren badade jag i fyra-gradit vatten, så jag är härdad....

Ha det så kul alla kvarlevande nordbor!

So long flaggstång.glad påsk

påsk

glad påsk berrorna, hare gött ditt ni åker

music tip - Koop

image177
I går i Jacobs crib spelades musik av
denna excentriska duo. Vilket gjorde att jag blev helt, skön! Och vilket sofistikerat språk man kan använda då, men det är just det ordet som stämmer in perfekt. The perfect stämningsmaker helt enkelt. Med deras cafémysiga jazzelectronica kan nog vilken torris som helst förvandlas till en skön chillare.

Jag känner liksom att det enda som saknas är en takveranda, ett glas vin, en cigarr och en grabb med fräsch lugg och mitt liv är fulländat! typ!

hisses and kugs

Vad har hänt här?

image176
wtf?

snö igennnnn

image174
image175
bara en liten fråga, vad fan är detta?!?!?!?!?

helgdagar

Hej. Helgen har varit bra, även om mina paris-drömmar lever kvar och gror och gror.
Jag tror inte jag kan vänta tills jag blir nitton och gått ut gymnasiet och borde börja resa för att se världen.
Tänk om mina paris-drömmar är borta då. Och aldrig hann bli uppfyllda.
Sånt är så läskigt att tänka.

Idag lysssnar jag på Duffy, för jag gillar musik som faktiskt inte är för svår, och läser en fin dikt jag har hittat.
Ni får den, och döm den inte för hårt innan ni läst den några gånger, snälla. 

                                    
        Natthimmelen. 

  Ensam skrider jag fram på min bana. 
 Längre och längre sträcker sig
 vägen. 
Ack, uti fjärran döljes mitt mål!
Dagen sig sänker, nattlig blir rymden. 
Snart blott de eviga stjärnorna jag ser. 
Men jag ej klagar flyende dagen.
Ej mig förfärar stundande natten. 
Ty av den kärlek, som går genom världen, 
föll och en strimma in i min själ. 

av Erik Gustav Geijer. 

Inte direkt av Helsströmsliknande poesi men vaker och pampig. Plus att den handlar om stjärnor på himlen och det är ett av mina favoritting. Och lördagskvällar då jag sakta vandrar hem över gärdet och ser hela universum där uppe och länner mig allt igenom lycklig. 

puss!


                                         

svammel

jag kan läsa och jag har en själ

andra kan också läsa och ha själar

och vissa känner inte mig

det gör andra, tack

och vad vet du om solen förens nån släckt alla ljusen

I går såg jag det vackraste som någonsin existerat på denna jord. Det utklassade allt vad rosenklänningar och bergslandskap har att erbjuda, med hästlängder. Så fort jag har tråkigt kan jag bara plocka fram bilden av det fina i mitt huvud och mysa en liten stund.

ha det bra

berrorna

hej det här är berrorna hetare än få, hejdå, ap dåligt rim men jag är apförkyld så det går på ett ut.

104795-173104795-172104795-171104795-170

har jag två hjärnor eller

vad ska man göra när det inte går att samarbeta med sig själv?

Det går bra nu

image169
Jag har hittat det som försvann
Fick MVG på nationella i svenska
Fick MVG på musikprovet
Min musiklärare är helt underbar
Det gick jättebra på gitarrintagningsprovet
Jag börjar äntligen lära mig överslag-volt
Och ja jag nynnar mycket

puss

Påfylles

Eftersom det i dag är endast 1009 dagar till min artonårsdag så tänkte jag börja skriva på min önskelista!

1. En lägenhet
Om jag inte får ett eget porslinsskåp kommer jag dö snart! Jag är så trött på hundra likadana blåa höganäs-koppar. Jag är trött på allt med att bo tillsammans med folk egentligen. Så jag vill ha en egen lägenhet som jag kan ha hur stökig som helst och hur välstädad som helst, hur omaka koppar jag vill och musik på när jag vill och vilken färg på taket jag vill. Den ska ha ett stort ljust vardagsrum med en stor plufsig soffa som lätt kan göras om till dansbana, ett litet loft där jag hela tiden målar om och tapetserar, ett litet fint kök med en stor fruktskål och tusen enorma tekoppar i, och en toalett med kristallkrona i taket.

2. Ett höj-o-sänkbart skrivbord
Därför att jag får så jävla ont i rumpan av att sitta ner. Den typ förlorar känseln, får träningsvärk och blir förlamad på samma gång. Fatta vilken plåga det är för mig i skolan, och sedan när man kommer hem ska man fortsätta plåga rumpan. Ändring tack! Plus att det ryktas att det är bra för kroppen i övrigt

3. Alternativt en skön skrivbordsstol
Kanske lite lättare genomförbart. För nu sitter jag på en pinnstol med en båtdyna på slash en hjärtstol som jag fick när jag fyllde tio eller så, som numera bara rymmer halva min bak. oergonomiskt.

det är bara att börja spara people

Boktips!


Böcker böcker böcker.

Mitt första och kanske största nörderi, jag är helt insnöad, och har varit ända sedan jag började läsa riktigt böcker.
Det är så sjukt kul! Jag vet inte, jag hittar inget bättre, att krypa upp i soffan med en bra bok och en kopp choklad kan verka superlamt och tråkmånsaktigt, men det är inget av det.
Det finns så mycket olika känslor som kan rymmas där i orden, oro, spänning, kärlek och ångest. Eller allt på en gång.
Därför tänkte jag köra lite boktips, för såklart är alla böcker inte bra, faktum är att de flesta böcker inte är sådär jättebra, men några skatter har jag allt hittat genom åren! Och det är ingen ordning för sånt funkar inte...

För romantikern:
Tillsammans är man mindre ensam- av Anna Gavalda.
Har också gjort som film nu, det var också bra men boken är outstanding. Den är så fin och fransk och gullig. Och man faller för alla personer och vill bli kompis med dem, vara i deras närvaro och skratta åt deras alla lustigheter.
Jag drömmer om Paris och alla nya människor jag ännu inte träffat när jag läser den här boken.

För den som vill ha lite mer action i gråhetsvardagen:
Snabba Cash - av Jens Lapidius
Handlar om Stockholms undre värd och ja, det låter lite grovt och oitresant men jag lovar, man blir helt fast. Läste den under konfa-lägret och jag tror en och annan drog lite på munnen åt att jag satt lite överallt och läste. Jag kunde helt enkelt inte sluta...

För den som vill bli helt tagen och hänförd
Djur- av Joyce Carol Oats
Precis som med nästan alla böcker har man minnen till dom, jag minns att jag läste den här en dag på Sommarlovet i dalarna, jag bara låg på samma säng timme efter timme och läste. Den var precis så bra.
Man blir helt hänförd och nockad och vill bara läsa vidare.

För den som känner för något äkta och självupplevt (eller behöver se baksidan av porren...)
Nattens barn- Traci Lords
En självbiografi som är väldigt intressant, rolig och annorlunda från världen vi i lilla Sverige lever i. Plus att man får en stor inblick i porrens både för och nackdelar.

För snyftstunden
Godnatt Mister Tom- Michelle Magorian
Hörde den första gången i fyran tror jag, och ända sedan dess har jag älskat berättelsen om den lille pojken och den gamla gubben och deras vänskap. Plus att den gör mig lite tårögd och det kan vara mysigt

Och för den som behöver få lite perspektiv i sin matriella tillvaro
Slavomir Ravizc- Flykten från Stalins läger
Den här boken fick mig att öppna ögonen, och man lider fysiskt när man läser den om deras svårare och svårare och helt omänskliga strapattser. Och på något sätt så börjar jag jämför jag alla jobbiga situationer jag har med deras vemöder och plötsligt känner jag mig väldigt bortskämd.
Nått att ge i present till den fåfänge!

Gonatt!

//moe

Ändring!


Nej vet ni vad?!
Jag satt just och läste igenom gamla inlägg och insåg att jag klagar nåt så förskräckligt. Det är pinsamt. Vad har jag att klaga över? Nada, jag har en jävla massa kärlek från alla håll och kanter och next to the basic needs så tror jag det är det ända man behöver! Visst, jag förespråkar absolut bildande och att göra något av sin tid, men om min pojkvän gör mig lyckligare på fem sekunder än ett jävla socialt supernät runt jorden och tillbaka, som jag ändå inte behöver, då borde det väl räcka?
Jag tror fan det.
Ändring från och med nu!

PUSS!
/Moa

skrivkramp


Jaha, nu tänkte ju jag vara duktig och skriva en liten text här i bloggen, mest så att flis inte ska tjata mera. Eller tjata och tjata, hon har rätt att tjata på mig eftersom att jag aldrig bloggar nu för tiden. Utom vissa mindre serriösa inlägg, jag är ledsen.

Ja, i alla fall, nu skulle jag skriva något riktigt, viktigt, bra. Saken är bara det att min hjärna är låst, fingrarna är låsta och armarna funkar inte. Jag brukar antingen få upp meningar i huvudet, eller så rinner de bara ut i händerna innan jag hinner tänka dem, men nu funkar inget.
Typiskt.
Och jag letade igenom lite gamla texter men inget dög. För min självkritik gör mig helt handikappad.
JAg tror det är det här med att skrivandet är det ända jag har att förlita mig på. Allt annat gör alla andra så mycket bättre, det vet jag, och ja, jag vet att det finns hundra miljoner människor om inte fler som är bättre på mig än att skriva (undra hur många hyffsade skribenter det finns i världen...lite mer exakt? Omöjligt att avgöra iof...)
Men tillbaka till det jag skrev....Jag får prestationsångest! Jag får aldrig aldrig det annars, jag förlikar mig helt enkelt med att jag inte är bäst. Jag brukar inte vara bäst, och jag vältrar mig inte i självömkan här utan det är ett faktum.

Jag kämpar inte så mycket helt enkelt, jag ägnar mitt liv åt roligare saker istället.
Men då kommer ju det här dilemmat, att det blir en så stor grejj så fort jag ska göra nåt.
Jag önskar att jag hade en helt independent bedömningsmaskin som kunde läsa mina så kallade noveller och säga "den här är bra" "den här är helt ok" och "den här är crap, släng med det samma!"
Det skulle vara ytterst praktiskt att ha.
Men men, tillsdess får jag väl lite på mitt eget omdömmer I guesse...

Ha det gott!
/moeey

musik

Fann detta i min eviga favvoblogg.

Och genast var musikprogrammet allt som fanns i mitt huvud.

hejalla

Hej alla glada.
Jag är sjuk igen men palla gnälla. Det ger ju ingenting i alla fall.

Jag har inte så mycket att skriva om faktiskt, dagarna släpar sig fram i den här hålan. Allt är liksom precis som vanligt. Längtar sjukt mycket till sommaren, ska bli galet skönt.

Men nu sprängs typ mitt huvud så ja ska ta och lie down for a bit.

kisses from moe

lisa is back on track

tjenixen. nu är jag frisk igen, det känns finfint, för så där dåligt har jag bannemig inte mått på flera år.

jag har precis tagit ett bad, läst lite i Mannen utan öde, och nu peppar jag för piano-provet på Kulturama som äger rum klockan 14.45 i dag. Det här provet betyder verkligen inte ett smack för mig (bortsett från min heder, men jag kommer ju aldrig träffa dom igen så det är lungan), så jag slipper gå runt och vara nervös och det känns ju bra, för då kan jag ta det här provet som en övning bara.

Och sedan kan man ju fråga sig varför jag över huvudtaget söker till musikprogram när jag inte ens tänker gå det?
Jag har ju för mycket tid alltså...

Lisa

hej


hej på dej.
hejhej.

HEJ på dej.

ejdå.

// Loemoe

ingen rubrik

ibland försvinner saker bara helt spårlöst, och hör aldrig mera av sig.
då blir man ledsen.

betraktelse

vissa kallar det no-spending med en månadsbuget på 1050 kronor. en annan lever på 400 kronor i månaden.