matblogg!

Jag tycker det är så himla mysigt med folk som lägger upp vad de lagar för god mat i sina bloggar, och praktisk är det också om man är helt oinspirerad till vad man ska laga.
Så här är middagen jag lagade igår till mig och mamma, och eftersom jag bara improviserade så är det inte så viktigt med deciliter, gram och andra mått. Använd ögonmåttet!

ingridienser:

till sallad

diverse grönsaker- jag använde morötter, champigioner och haricovert
ett paket fetaost
2 dl qinoa
4 dl vatten
en grönsaksbuljonsgtärning
en burk tonfisk


till vinegrett

olivolja
vitvinsvinäger
vitpeppar
vitlök (om man vill ha det starkt)

1. Börja med att sköja och skala (om det behövs) grönsakerna och skär dem i ganska små bitar. Lägg dem i en bunke.

2.
Blanda till vinegretten i ett glas eller liknande. Smaksätt med så mycket krydda du vill, men gör så att den smakar lite, det blir godast då!

3. Häll  vinegretten över grönsakerna och blanda om så att alla får smak på sig. Ställ åt sidan.

(Här kan man välja om man vill låta de ligga i ett tag och dra åt sig smak, jag lät dem stå i ungefär 20 minuter och då hade blivit väldigt safitga och goda! Men har man inte tid så är det bara att fortsätta.)

4. Häll vattnet i en lagom stor kastrull, lägg i grönsaksbuljongen och koka upp. Rör om lite då och då så att buljongtärningen löser upp sig ordentligt.

5. Medans vattnet kokar upp lägg qinoan i ett durkslag med små hål (så den inte halkar igenom) och skölj under hett vatten för att få bort den bestska bi-smaken som kan uppstå annars.

6.
När vattnet bubblar så lägg i qinoan och låt den koka i 15 minuter på medelstark värme. Smaka av under tiden.

7. Smaka på qinoan och om den verkar klar så häll den i durkslaget igen, sila bort vattnet och spola lite kall-vatten över så den svalnar lite.

8. Skär fetaosten i fyrkantiga små bitar och öppna tonfiskburken.

9. Lägg qinoan, tonfisken, fetaosten i en stor, ta upp grösakerna ur bunken och lägg på. Blanda om. Om man vill kan man hälla över vinegretten över salladen men inget måste.

Voila!



(ursäkta den suddiga bilden, det såg himla mycket godare ut egetligen)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback